V mestskej časti Solivar vyrastie rozsiahly rekreačno-zábavný park

19.09.2003 Celý región

Rozsiahly rekreačno-zábavný park s mnohostranným využitím vyrastie v prešovskej mestskej časti Solivar. Prvé investície v areáli, ktorý začalo spravovať obči...
Rozsiahly rekreačno-zábavný park s mnohostranným využitím vyrastie v prešovskej mestskej časti Solivar. Prvé investície v areáli, ktorý začalo spravovať občianske združenie (OZ) FC Ozex Solivar, predstavujú podľa vyjadrenia predsedu správnej rady a prešovského podnikateľa predovšetkým v odevnom priemysle Jána Michrinu štyri milióny Sk. To, ako boli vynaložené si mohli pozrieť návštevníci slávnostného otvorenia prvej fázy výstavby areálu v sobotu 30. augusta.

Areál zatiaľ tvorí futbalové ihrisko, pódium na vystúpenia umelcov, letná záhrada s občerstvením, menšie trávnaté i asfaltové plochy na rôzne hry. Michrina má zámer investovať s podporou zdrojov z Európskej únie, domáceho a zahraničného kapitálu i z aktivít svojich firiem vyše 150 miliónov Sk. Ďalšie investície by mal predstavovať turistický hotel, kúpalisko so slanou vodou v štýle soľankového jazierka, ihrisko s umelou trávou, tenisové kurty, tribúna pre divákov. Mal by tu byť priestor na prezentáciu autentických ľudových remesiel, predovšetkým tvorkýň slávnej soľnobanskej čipky a v zámere sa počíta aj s vytvorením infocentra o soľných baniach v Solivare a jeho okolí.

O osude úspechu projektu v prvej fáze rozhodnú poslanci mestského parlamentu. Michrina naznačil, že požiadajú o dlhodobý, zrejme 90-ročný prenájom pozemkov o rozlohe 22,7 hektára, prevažne doteraz ležiacich ladom. Zatiaľ so správcom nebytových priestorov mesta Prešov spoločnosťou Real Prešov majú nájomnú zmluvu na pozemky na štyri roky.
Podujatie v sobotu 30. augusta bolo rámcované pripomienkou 70. výročia futbalu v tejto jednej z najstarších súčastí Prešova. V programe boli rôzne zábavné atrakcie, vystúpenia súborov a futbalové stretnutia veteránov, novinárov. Na 12. septembra bolo naplánované vystúpenie obnovenej skupiny Modus speváka a skladateľa Janka Lehotského.
(jj)
 

Vyberte región